Az imatáborról

Az Imatábor 1997 óta van jelen Magyarországon. Franciaországból került hozzánk a módszer, amely alapján az egy hetes programot összeállítjuk. A tábort minden évben augusztus 1. hetében három korcsoportban 3 helyszínen rendezzük. A legkisebbek 2-5. osztályig Galambokon, a 6-8. osztályosok Homokkomáromban, a 15- 25 év közötti fiatalok pedig Garaboncon táboroznak. Mindegyik helyszínen ugyanazokat az evangéliumi szövegeket dolgozzuk fel évről-évre, amit a francia imatáborok is az ő táboraikban.

A hét csúcspontja a 3 tábor közös szentmiséje, amikor a kb. 250 résztvevő együtt ad hálát.

A lelki programok mellett a tábor célja a vidám, élményekkel teli közösségépítés.

A tábor programja
Reggel egy közösen elmondott ima, majd Galambos Feri atya napindító-ráhangoló gondolataival kezdjük a napot. Minden nap egy rövid evangéliumi történetet dolgozunk fel játékos módszerekkel kis csoportokban. A hét során különböző imamódokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.  Tudunk imádkozni szavakkal és énekkel, ima lehet a tánc is, de hogyan lehet imádkozni kézzel És lábbal? Ha eljöttök, megtudhatjátok!

A tábort minden évben egy kerettörténet köré szervezzük. Sok kalandban volt már részünk: laktunk indiánsátrakban, gombaházakban, lovagvárban, részt vehettünk az Olimpián, és egy világkörüli utazáson, bejártuk a Naprendszer bolygóit is egy űrutazás keretében, nyomoztunk ferenc pápa ellopott mellkeresztje után, kalandoztunk kalózokkal  és vadnyugati cowboyokkal. 2020-ban egy mesefilmstúdió oscar díjas filmjét forgattuk a Galambok Filmstúdióban.

Még mindig nem fogytunk ki az ötletekből! Kíváncsi vagy, hogy idén mivel készülünk?

Szabadidő

A táborból nem hiányozhatnak a szabadidős tevékenységek sem: kirándulás, számháború, akadályverseny, kincskeresés, ügyességi próbák, strandolás, sportvetélkedő, lovaglás, íjászat, kézműveskedés, foci, pingpong, tollas, csocsó, és egyéb játékok. Lehetetlen felsorolni, mi minden belefér a heti programba!

Játszottál már svéd sakkot? A táborban ezt is kipróbálhatod!

Jelentkezés

Az imatábor élményeiből mindenki erőt merít egész évben, s erre a helyre nyaranta újból visszavágyik. Ha te is kedvet kaptál, szeretettel várunk!

Jelentkezés: ITT

 

Horváthné Makrai Márta

táborvezető